Sådan tester du dig selv for klamydia

Sådan tester du dig selv for klamydia

Hvis man har mistanke om, at man har klamydia og enten ikke har mulighed for eller lyst til at tage til lægen og blive testet, er der stadig mulighed for at få svar. Man kan nemlig købe en klamydiatest online og tage den hjemme i ro og fred.

Klamydiatest til begge køn

Det forholder sig sådan, at 5% af alle kvinder mellem atten til toogtyve år får klamydia. Og af dem får kun 25% symptomer. Det betyder altså, at der er en temmelig stor risiko for at rende rundt og være smittet med klamydia uden at vide det. Af mænd er det op til halvdelen af alle smittede, der får symptomer. Generelt set er klamydia altså en sexsygdom, der lever i det skjulte. Dette er lidt af et paradoks, da det er den hyppigst overførte sexsygdom i hele Danmark. Man vurderer nemlig, at hele 50.000 mennesker i Danmark har klamydia, og at der hvert år er 30.000 personer, der bliver smittet med sygdommen.

Det er altså meget vigtigt, at man, hvis man har skiftende sexpartnere, regelmæssigt bliver testet for klamydia.

Klamydias konsekvenser

Hvis man har klamydia og ikke opdager det og derfor ikke modtager behandling for det, kan det få store konsekvenser. Man kan blive infertil. Man øger sin risiko for ektopiske graviditeter samt sin risiko for at få for tidligt i fødsel, hvis man er gravid. Hvis man er gravid og føder et barn, mens man har klamydia, er der stor risiko for, at moren overfører sygdommen til sit barn. Man kan opleve at få pelvic inflammatorisk sygdom.

Altså er der en masse grunde til, at man ikke skal gå rundt med ubehandlet klamydia.

Hvis man ikke vil til lægen

Det er vigtigt at blive tjekket regelmæssigt for klamydia. Hvis man ikke har lyst til at gå til lægen og blive tjekket, kan man gøre det inden for hjemmets fire vægge, hvis man køber en klamydiatest selv. Man får alt det, man skal bruge for at teste sig selv med i pakken, og efter tyve minutter har man svar på, hvorvidt man har klamydia eller ej, hvis man har taget testen til kvinder. Hvis man derimod har taget testen til mænd vil der gå 24-28 timer, før man får svar. Dette er fordi testen skal sendes til et laboratorie i Sverige, hvor testen skal analyseres.
Det er bare vigtigt, at man læser instruktionen, der også ligger i pakken, inden man tager testen. Hjemmetesten kan tages op til to uger efter ubeskyttet samleje. Og med samleje menes der både oral-, vaginal- og analsex.

Prisen for testen er 198 kroner for testen til kvinder og 319 kroner for testen til mænd.

Testen bliver sendt hjem til døren i en diskret indpakning, så postbuddet eller dem man bor med ikke får mistanke om, hvad der mon er i pakken.

Der er ingen skam i at have klamydia. Det kan ske for alle og enhver, og det vigtigste er bare, at man sørger for at blive behandlet for det.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *