Hvorfor træhuse er det nye første valg

Træhus

Der er flere og flere af os, der vælger at bygge nye huse, når vi skal investere i ejendom til familien og træhuse er en af de mange vi kan vælge imellem. Der er mange fordele ved huse i træ og netop derfor er der også flere end før, der vælger denne løsning.

Hvis du går med tanker eller drømme om at bygge et hus til dig og din familie, så bruger du med garanti allerede en hel del til på at undersøge de forskellige muligheder der er indenfor typehuse og arkitekttegnede løsninger. Hvis ikke allerede du har kigget på træhuse, så er der rigtig god grund til at læse med her.

Hvad koster et træhus?

Når det kommer til pris, er der ikke stor forskel på, hvad træhuse kommer frem for, hvad det koster at bygge et almindeligt typehus i mursten. Kvadratmeterprisen ligger meget nær hinanden på alle former for nybyggeri i dag, så det er ikke her du skal kigge efter fordelene.

At vælge et træhus er i stedet et spørgsmål om æstetik og omtanke, et ønske om at skabe naturlige, varme og nærende rammer for din familie og det liv i ønsker at skabe sammen.

Når du vælger at bygge et nyt hus, frem for at købe et, der allerede er opført, så er det en større investering i langt de fleste tilfælde, men det giver også helt andre og bedre muligheder for at have medbestemmelse og indflydelse på, hvordan jeres fremtidige hjem kommer til at se ud.

Hvad er fordelene ved et træhus?

Hvis du er fristet af muligheden for at bygge et træhus, så er der rigtig mange fordele du kan tage med i dine overvejelser, for det er ikke alene udseendet, der er tiltrækkende ved denne form for byggeri.

CO2

En af de helt store fordele ved at vælge et træhus ligger på den miljømæssige konto. Et hus i træ er nemlig ikke bare CO2 neutralt, det er CO2 negativt, hvilket skyldes, at CO2en oplagres i træet. Det betyder, at der ikke slipper kvælstof ud i atmosfæren, men omvendt opsuges det i træet.

Økonomi

Ofte vi det være mere økonomisk at opvarme et træhus, fordi der ligger en tykkere isolering i væggene, hvilket skyldes den måde væggene er konstrueret på.

Desuden er det stadig i dag billigere i ejendomsskat at have et hus i træ end et murstenshus, fordi man stadig bruger den gamle antagelse om, at et hus i træ er af ringere kvalitet og kræver mere vedligeholdelse end et i sten. Det er dog ikke længere tilfældet.

Hvorfor skal du vælge et træhus?

Der er flere og flere nybyggere, der vælger træhuset, og måske er det på grund af de fordele, der ligger i det rent økonomisk og klimamæssigt – men der er også andre fordele, du bør overveje.

Med et hus i træ kan du tage den afslappede og hyggelige sommerhusstemning og bringe den ind i hverdagen for, hvad er mere hyggeligt og dansk, end et sommerhus i den klassiske sorte farve og med hvid vinduer? Det ånder fred og hygge hele året rundt.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *