Dagskosten til ens dyr betyder meget for deres velfærd

Dyrevelfærd er ikke kun et begreb, der hører sig til når man snakker om slagtedyr som dagligt rammer mange danskeres middagsborde – det gælder i dén grad også for de mange dyr, der pusles om og elskes i de selvsamme hjem. Når man holder dyr som f.eks. katte er det vigtigt, at man ikke forsøger at forkæle dem med menneskemad, da dette kan have fatale følger for deres fordøjelsessystem, pels og generelle sundhed. Man bør derimod forsøge at finde noget foder, der passer for så vidt muligt til det enkelte dyr og race.

Der findes mange katteracer i Danmark, derfor kan det være svært og dyrt at finde et foderprodukt, der kan bruges til alle ens katte, hvis man f.eks. både har en norsk skovkat, en munchkin og en korthåret almindelig huskat. Derfor må man vælge lidt ud i sine indkøb og vurdere, gerne i samarbejde med en dyrlæge, hvilken race, der har mest brug for specialfoder for at mindske risiciene for følgesygdomme. Katte har altid været deres egne og haft deres egne meninger, derfor kan der hurtigt opstå problemer ved mad-, og vandskålen i hjemmet, hvis maden er forkert og vandet daggammelt.

Forkæl dit kattedyr med dét, den har brug for

Nogle katte nægter at spise af tørfoderskålen, hvis der har ligget madrester i denne fra om morgenen, eller dagen før. Det samme gør sig gældende i forbindelse med vandskålen, hvor daggammelt vand ofte kan medvirke til at katten får en afsmag for vand, der kan være svær at vænne den af med igen. Derfor er der mange dyrlæger, der anbefaler at man sørger for at kombinere tør-, og vådkost til sine dyr, da dette er en måde at sikre, at de både får nok næringsstoffer, men også holder den generelle væskebalance i niveau på daglig basis. Der findes dog også en masse guf, man kan give sine dyr i hverdagen, når de har været dygtige eller blot er særligt sure eller søde når man kommer hjem. Det er her vigtigt, at man sørger for at købe noget, der f.eks. hjælper tandsættet, finde mere information på denne side

Det handler ikke kun om mad når man har dyr

Det er dog ikke kun foderet det handler om når man har dyr af forskellig slags, det handler i den grad også om hygge og om at forkæle sine dyr med kys, knus og leg. Mange virksomheder, der sælger dyrefoder er nu også begyndt at medsende forskelligt legetøj, der matcher den type dyr man køber mad til. Med katte især er det vigtigt at huske dem på, hvem der bestemmer i huset, også selvom de er uenige i dette, da langt de fleste katte ville sige at de ejer mennesket og ikke omvendt, hvis de kunne svare når de blev spurgt. Gennem forskellige former for leg og dominans kan man bevise og bibeholde sin plads i hierarkiet i hjemmet blandt ens dyr, således at man sørger for at have alfa-rollen i flokken af små pelsede, eller ikke-pelsede, venner. 

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *