Sådan sparer du penge på ferien

Endelig ferie. Du har spinket og sparet længe, fundet de helt rigtige flybilletter og måske optaget et mindre rejselån, så du og familien kan få nogle velfortjente dage væk fra hverdagens stress og jag. Selvom ferie er dejligt, behøver den dog ikke nødvendigvis at være dyr: med nogle få, enkle forholdsregler kan du undgå, at ferien sprænger rejsebudgettet, så du ikke behøver at leve af havregrød og pasta i måneden efter, at I er vendt hjem fra ferie. I denne artikel giver VIVUS.DK dig konkrete tips til, hvordan du får mere ud af dine penge, når du er langt væk hjemmefra.

Vær din egen arrangør

Der kan være penge at spare ved at arrangere sin rejse selv. I stedet for at købe flybilletter, kost og logi via et rejsebureau, så kan du med fordel selv sammensætte din rejse. Brug Momondo til at finde de helt rigtige flybilletter, lej en lejlighed af en privat på AirBnB, og skræddersy på denne måde familiens egen ferie. Foruden pengene, du sparer på rejsebudgettet, så er dette et projekt, som er oplagt, at I er fælles om som familie.

Søg væk

Det er ikke nogen hemmelighed, at lufthavne, hoteller og butikker i ferieområder ofte lukrerer på de mange glade feriegæster, der har ladet den økonomiske omtanke blive hjemme sammen med arbejdspc’en. Selvom mange yndede feriedestinationer som Grækenland, Italien, Spanien og Tyrkiet generelt er billigere at leve i end herhjemme, så forholder det sig ofte stik modsat i de områder, hvor turisme er hovederhvervet blandt befolkningen. Det er ikke usædvanligt, at prisen på en kop kaffe kan variere med flere hundrede procent inden for en radius af blot få kilometer. I stedet for at drikke morgenkaffe på hotellets café, kan det derfor være en god ide at søge lidt væk fra strandpromenaden. Hop derfor på en bus, stå af efter et par stop og udforsk de tilbud, som bydelen byder på. Foruden et grønnere budget får man ofte også de bedste og mest autentiske oplevelser ved at søge væk fra turistmylderet.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *