Hvad er det bedste legetøj til babyer og tumlinger?

Barn leger med legetøj på bord

Når det bedste legetøj skal vælges til de mindste børn op til 1-2 år, er der flere parametre du skal være opmærksom på. Legetøj til babyer skal stimulere flere sanser. Føle-, syns- og høresanserne er ofte de sanser, som legetøjet er designet til at aktivere.

Det bedste legetøj afhænger af individuelle forhold. Der er masser af forskellige valgmuligheder, og du får de størst chancer for at vælge de bedste produkter, når du starter med at danne dig et overblik over mulighederne.

Find det bedste legetøj til baby og tumlingeleg på nettet

Det er en stor fordel at bruge nettet, når du vil finde det bedste legetøj til babyer og tumlinger. Der findes webshops, der specialiserer sig i netop denne produktkategori, og som giver dig et fuldt overblik over de nyeste og mest populære produkter.

Du skal altid tage afsæt i det lille barn, du vil glæde med legetøjet, når de bedste produkter skal udvælges.

De mindste børn udvikler sig kraftigt på bare 2-3 måneder, og derfor skal legetøj til baby og tumlingeleg matche barnets aktuelle udviklingsniveau.

Du kan bruge disse overvejelser, når du skal vælge legetøj:

  • Hvor gammel er det lille barn?
  • Hvad er barnets særlige interesser?
  • Kan barnet gå endnu?

Det er bedre at vælge legetøj, som barnet endnu har vanskeligheder med at bruge. Det kan f.eks. være en gåvogn, kuglebane eller byggeklodser. Der vil ikke gå mange måneder, før barnet kan begynde at lege med dette legetøj.

Der vil ofte stå en specifik aldersgruppe angivet i produktbeskrivelsen. Dette er en god indikator for, om det legetøj du har valgt, matcher det barn, du vil glæde.

Børn er forskellige og det samme er deres interesser

Det bedste legetøj til baby og tumlingeleg er ikke nødvendigvis det, som passer til barnets fysiske udviklingsniveau. Børn udvikler sig vidt forskelligt. Nogle børn er motorisk stærke og lærer at gå, inden de er fyldt 1 år. Andre børn har en mindre udviklet grov motorik men er derimod dygtige til at tale, lave lyde og indgå i sociale samspil. Begge dele er lige sundt. Langt hovedparten af alle børn opnår samme fysiske og kognitive udvikling, når de rammer 8-10års alderen.

Det er en fordel at vælge legetøj til baby og tumlingeleg, som passer til barnets personlige interesser.

Det kan være, at et barn har stor fascination for klodser, byggematerialer og ting, der kan stables. Her er det oplagt at vælge legetøj, som passer ind i denne interesse.

Andre børn har en forkærlighed for bløde genstande og falder til ro og bliver afslappede, når de beskæftiger sig med bamser, kludedukker, hæklede dyr og kære puder.

Vær opmærksom på kvalitet og design

Uanset hvilke produkter til baby og tumlingeleg du er på udkig efter, skal du altid forholde dig til materialer og designs. Meget legetøj laves af træ. Her er det vigtigt at undersøge, at træet er certificeret som sundt, og at der ikke er brugt skadelige stoffer i fremstillingen.

På en hjemmeside på nettet med kvalitetstilbehør til de mindste børn vil du nemt kunne få indblik i sundhed og mærkeordninger.

Der må ikke være små eller løse dele til legetøjet, som de mindste børn kan få galt i halsen. Det skal være muligt for børnene at putte legetøjet i munden, da dette er en måde, hvorpå de sanser og lærer om materialer og fysiske genstande.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *