Opbyg din vindermentalitet før turneringen i bordfodbold

Bordfodbold er et meget konkurrencepræget spil lige som ethvert andet spil eller sportsgren. Du bliver nødt til at bruge forskellige taktikker og strategier for at maksimere dine chancer for at vinde og for at styrke dine odds i kampen. Spillere af bordfodbold undervurderer dog oftest hjernens magt samt deres mulighed for at optimere deres egen ydeevne. Uanset hvor meget fysisk forberedelse du lægger i det før en vigtig bordfodboldkamp, så kan sejren stadig ikke garanteres, hvis ikke du også har en stærk og korrekt mental tilgang til spillet.

Nervøsitet, følelsen af intimidering, dårlig koncentrationsevne, negative tankemønstre, manglende selvtillid samt en manglende evne til at give slip på fejl kan alle spænde ben for dit gode spil og derved påvirker din præstation i bordfodboldspillet. Alle folk siger, at øvelse gør mester. Men for de fleste folk henviser dette kun til de rent fysiske bevægelser så som hurtighed, tekniske finesser og tricks, samt præcise skud på mål. Ingen af disse teknikker eller måder at træne på skaber kontrol over dit eget mindset.

Lær at kontrollere dine nerver, når du spiller i en bordfodbold turnering

Efter at have trænet hårdt i mange måneder kommer dagen for den store bordfodboldturnering endelig. Hvad der kommer til at ske indenfor de nærmeste øjeblikke, vil vise, om du har øvet dig nok og korrekt. Det er naturligt, at du føler dig nervøs. Dette kendes også som præstationsangst og bunder i frygten for misbilligelse fra ens omgangskreds samt frygten for eventuel social udstødelse eller latterliggørelse. Selvtillid er også et helt centralt element i kontrollen af ​​dine nerver, men for meget selvtillid kan få dig til at undervurdere din modstander i bordfodboldspillet.

En god måde at modvirke sine nerver på kan være at sætte sig alene i et rum hver dag i 15-20 minutter ad gangen og bare sidde med lukkede øjne og visualisere turneringen i bordfodbold. Du ser Bonzini-fodboldbordet for dit indre øje og lægger mærke til de endeløse rækker af tilskuere. Ved at visualisere at du vinder og prøver at forestille dig sejrens sødme, kan du gradvist opbygge en vindermentalitet, som kan hjælpe dig med at håndtere presset og dine nerver, når du deltager i en turnering i bordfodbold.

Lær at styre dit temperament og dine følelser før turneringen

Eftersom du har investeret så meget tid til at træne i bordfodbold i en klub som Dansk Bordfodbold Forbund, er det kun naturligt, at du bliver frustreret, hvis du alligevel laver begynderfejl i en vigtig bordfodboldkamp. Men du må huske på ikke at lade dig påvirke af dine fejl; at lave fejl er trods alt blot menneskeligt. Det værste, der kan ske, er, hvis du begynder at overreagere over en af dine fejl eller endda en af din spillemakkers fejl. I stedet bør du koncentrere dig om at vinde kampen på fodboldbordet. For al den energi du kan bruge på at straffe dig selv med er slet ikke det værd, og da slet ikke når du har en vigtig kamp at vinde! Ligegyldigt hvad der sker i den vigtige kamp på turneringens Bonzini- eller Garlando-fodboldbord, så fokuser på spillet og ignorerer dine fejl. Bordfodbold er et spil, som kræver koordination og et køligt overblik. Din hjerne skal kunne have fuld kontrol over dine hænder og dit blik og må ikke skue indad, når du deltager i en bordfodbold turnering.

Kritiser derfor heller aldrig din partner. At råbe ad din partner og beskylde ham eller hende for at være grunden til, at I har tabt kampen, kan ikke bruges til noget og skaber kun en dårlig stemning. Tværtimod bør du prøve at komme med positive forslag og konstruktiv feedback. Dette vil kunne lette din holdkammerats nerver, så han eller hun kan koncentrere sig bedre om bordfodboldspillet. En af de mange belønninger, som man får af at spille bordfodbold, er netop den gode og stærke holdgejst. Lad ikke småfejl komme i mellem jer – dine holdkammerater bliver også frustreret over deres egne spillefejl, så der er ikke behov for at blive vred også. Bordfodbold skal jo først og fremmest være sjovt, selv når det er en vigtig kamp i en turnering.

Hvis du er en virkelig engageret bordfodboldspiller, vil du også sørge for at udvikle dit mindset, så du får en rigtig vindermentalitet. En sund vindermentalitet kan være lige netop det, du har brug for, for at vinde den storebordfodboldturnering. Held og lykke!

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *