Laserpointere har forskellige formål

En laserpointer bruges i mange forskellige sammenhæng. Et meget anvendt område, er til præsentationer, ved fx forelæsninger eller præsentationsmøder. Det sker ofte i forbindelse med en projector, hvor det der fremvises, bliver reflekteret op på en væk. På den måde kan mange flere, end den der præsentere, følge med i den fremviste præsentation. Der kan være tidspunkter ,hvor den der præsenterer, har brug for at pointerer specifikke områder i det fremviste, hvilket med lethed, kan gøres med en laserpointer. På den måde kommer man uden om, at skulle bruge en masse energi på at strække armen hen til området, samt hvis man ikke kan nå til til området, mindske forvirring om, hvor området der skal pointeres, egentlig er.

Misbrug af laserpointer

Måske er det ikke lige i den forbindelse du først tænker på, når du hører ordet laserpointer. Dine tanker hælder måske i retning af de historier, der har været om misbrug af kraftige lasere. Historierne handler om drengestreger, hvor man har lyst med laserpointere op i himlen hvortil flytrafikken er blevet generet. Det har vidst sig, at i de fleste tilfælde, at været tale om ulovlige, i Danmark, laserpointere, der er blevet benyttet til denne misbrug. I Danmark er visse laserpointere nemlig ulovlig, og de sælges derfor heller ikke i Danmark.

Til børn og voksne

På et tidspunkt var laserpointere meget populærer for børn og unge. Man kunne få forskellige ”hoveder” til sin laserpointer, der viste forskellige former, herunder fx dyreformer. Men en overgang, blev det nærmest forbudt for børn, fordi der var mange sager om, at børn lyser andre i øjnene. Populariteten faldt, og den faldt især efter mange misbrugssager med laserpointere.

For voksne gælder det som i nævnt i indledning om, at de benyttes i forbindelse med en præsentation af noget. Her er de yderst brugbare, da billedet ofte er forstørret en del op, således flest muligt, kan se præsentationen samtidigt. Den bedste laserpointer 2015, kan lyse ret langt, og er i forbindelse med en præsentation, tilstrækkelig.

En laserpointer kan fås i forskellige farver og designs. Der er derfor noget for en hver smag. Man kan også få laserpointere der har en 3-i-1 funktion. Her indgår UV-lys og en lommelygte, som funktionerne udover laserlyset. De fås også i små udgaver, lange og store udgaver. En laserpointer behøver specielle batterier for at kunne lyse. Til nogen laserpointere, skal man helst benytte briller, hvis der lyses direkte ind i øjnene.

Automatisk laserlys i forbindelse med koncerter og fest

Til koncerter og fester med DJ kan der være benyttet laserlys. Det var nok ikke lige det første du tænkte, men laserlys er meget flot og giver nogle flotte farver. Det kan programmeres alt efter hvilket tempo, skift eller glimt man gerne vil have. De bedste laserpointere i 2015 findes hos de bedste Disco lasere, som de hedder, der benyttes rundt omkring, til forskellige koncerter og fester med DJ. Det er værd at lægge mærke til, næste gang du er inviteret til fest eller en koncert.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *