Et par gode råd til at købe den rette Racer cykel

Danmark er et dejligt land og med det flade terræn er det særligt dejligt, hvis også man kan lide at cykle. Det er nemt at komme rundt omkring på cykel og dette gælder både på landevejen som i byen. I byen er der brede cykelstier og i de seneste år er også den grønne sti blevet flittigt brugt af cyklister. Det er københavnernes foretrukne måde at komme rundt i trafikken på og samtidig også den hurtigste. På landevejene er der heller ingen problemer med at tilbagelægge sig mange kilometer på jernhesten, da der er få bakker og vejene generelt er gode.

Hvis man cykler meget, så kan det være en god idé at investere lidt flere penge i en bedre cykel. Der findes mange forskellige typer af cykler og hvilken en, der passer til lige netop dig, er afhængigt af, hvad formålet med cyklingen er. Kan du godt lide at cykle rundt i skoven? Så er det en mountain bike. Hvis du vil lave tricks på ramper, så er det nok en BMX. Langt de fleste vil dog gerne bare cykle lange afstande og gøre dette hurtigst muligt. Til dette formål er det en racer cykel, der passer til.

Sådan her kan du kende en god racer cykel

Der er nogle karakteristika ved en racercykel (også kaldet for landevejscykel), der er særegne i forhold til typer. Det, der adskiller denne type i forhold til mange andre er, at den er beregnet til at cykle lange afstande og gøre dette så hurtigt som overhovedet muligt. Det er også denne type cykel, der bruges til de store cykelløb som for eksempel Tour de France. Nogle af disse karakteristika er:

  • Den har et let stel
  • Den er “stiv” (altså uden affjedring)
  • Sadlen sidder højere end styret

Disse karakteristika medfører, at man kan komme så hurtigt frem som overhovedet muligt. Dette betyder ofte, at komforten er sekundær i forhold til dét at komme hurtigt frem. Særligt den høje saddel og det lave styr medfører, at personen der cykler, sidder i så aerodynamisk en position som overhovedet muligt. Man lægger nærmest ned og det “bøjede” cykelstyr er kendetegnende for denne type cykel. Den manglende affjedring kan også være mindre komfortabelt, men er designet på denne måde for at overføre mest mulig energi fra pedalerne til hjulene. Et eksempel på lige netop denne type kan ses på en Sensa racercykel. Læg mærke til, at der ikke er nogen affjedring og læg mærke til den høje saddel og proportionelt lave styr samt det lette stel. For at være sikker på, at det er en god racercykel, så bør alle disse kriterier være opfyldt.

Brug gerne lidt ekstra penge på en ordentlig Racer cykel

Hvis du har besluttet dig for at købe en racercykel, så vær også villig til at ofre de penge, som den måtte koste. Man får ikke meget for blot et par tusinde og man skal gerne et stykke derover for at få noget af ordentlig kvalitet.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *