Kosttilskud kan være et skub i den rigtige retning

By Goerlev-kom.dk / 2 år siden

Undersøgelser viser at mange flere danskere tager dagligt kosttilskud nu end de gjorde for bare et årti siden, det er nærmest blevet en trend blandt befolkningen at indtage en eller flere typer kosttilskud om dagen. Dog er det ikke nødvendigt for alle at tage kosttilskud, da mange mennesker faktisk får opfyldt deres energibehov gennem deres daglige kostvaner.
Der er dog nogle grupper af befolkningen, der med fordel kan have glæde i kosttilskud som supplement til den daglige kost, dette er f.eks. for tidligt fødte børn, gravide, ældre eller folk der har påvist mineral eller vitaminunderskud.
Man ser ofte af danskere har underskud af f.eks. D-vitamin, som man primært optager fra solens stråler gennem huden, men da Danmark ligger på den nordlige halvkugle har vi ikke nær så mange solskinstimer, som vi i realiteten har brug for, set i lyset af at mange har jobs, der foregår indendørs, hvor D-vitaminen fra solens stråler ikke kan trænge ind.

Lad lægen afgøre om man bør tage kosttilskud.


Da mange mennesker får deres vitaminer og mineraler gennem kosten, er det relativt få, der i princippet bør tage kosttilskud, derfor er det en god idé at man opsøger sin egen læge for at få taget blodprøver så han eller hun kan gå ind og udregn energibehov, for at se om et supplement i form af kosttilskud er nødvendigt.
Herhjemme har vi især gennem det sidste århundrede udsultet avlsjorden for mineraler, hvilket vil sige at mange danskere eksempelvis mangler selen og zink, hvilket er mineraler som er essentielle for kroppens funktioner. Selen kan til et vidst omfang findes i fisk, men denne fødevare er på listen over det danskerne spiser meget lidt af set i perspektivet af Østersøen bugner af fede fisk som f.eks. sild.

Gode råd når man tager kosttilskud.


Det er ikke naturligt for kroppen at optage vitaminer og mineraler gennem piller, tabletter, pulver eller andre former for kosttilskud, kroppen er programmeret til at genkende de fødevarer, der indeholder de essentielle mikronæringsstoffer som den har brug for i f.eks. fisk, frugt og grønsager. Grundet dette kan der derfor opstå et problem i form af spild når man forsøger sig med kosttilskud for at opfylde ens energi- og næringsbehov.
Spildet sker fordi kroppen ikke vil genkende kosttilskuddet som værende næringsrigt og derfor skylle det ud gennem urinen eller afføringen. Derfor anbefales det at man indtager kosttilskud umiddelbart efter man har spist et måltid, da kroppen lettere vil fordøje kosttilskuddet, hvis fordøjelsesprocessen allerede er igangsat af anden føde.
Man kan selv teste om man har mangel på f.eks. zink, dette gøres ved at prøvesmage pulveret var zinkpiller – får man følelsen af at spise mel eller at det ikke smager af noget har man højest sandsynligt underskud af dette mineral, hvorimod en kraftig og ubehagelig smag af metal vil indikere at ens zinkbehov er opfyldt. Kvinder der menstruerer bør altid konsultere med en læge om kosttilskud i form af jern, da der ofte er dokumenteret underskud på dette i perioden.

Comments : 0

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Dagskosten til ens dyr betyder meget for deres velfærd

By Goerlev-kom.dk / 1 år siden

Dyrevelfærd er ikke kun et begreb, der hører sig til når man snakker om slagtedyr som dagligt rammer mange danskeres middagsborde – det gælder i dén grad også for de mange dyr, der pusles om og elskes i de selvsamme hjem. Når man holder dyr som f.eks...

CONTINUE READING

Comments : 0

Hvad er Trigeminus Neuralgi?

By Goerlev-kom.dk / 2 år siden

Trigeminus neuralgi er en stikkende ensidig ansigtssmerter, der udløses ved tygning eller lignende eller ved at trykke ramte områder i ansigtet. Lidelsen påvirker den højre side af ansigtet 5 gange oftere end den venstre. Pateinter med Trigemunis Neu...

CONTINUE READING

Comments : 0

Katrine havde tør hud indtil hun prøvede Shieseido Bodycare

By Goerlev-kom.dk / 3 år siden

Du kender det godt. Vejret bliver koldere, og du begynder at se forandringer i din hud. Den skarpe vinterkulde kan gøre selv den mest fugtige og spændstige hud trist, tør og træt. Katrine har prøvet et utal af produkter, men det var først efter mødet...

CONTINUE READING

Comments : 0