Du må ikke droppe svømningen, fordi du bliver gravid

Rigtig mange danskere nyder at svømme. Som børn er det noget, vi skal lære. Her har vi svømmetimer i skolen, og rigtig mange af os dyrker også svømning i fritiden i længere eller kortere perioder. Når vi bliver voksne, ser billedet dog lidt anderledes ud.
Her er der nemlig mange, der bruger svømning som en kilde til motion. De bruger ikke tiden på hovedspring og teknik, men svømmer i stedet baner for at få pulsen op og forbrænde kalorier. Og her er svømning utrolig effektivt, fordi det træner hele kroppen på én gang.

Graviditet kan give bekymringer

Måske er du en af dem, som nyder at tage nogle ture i svømmehallen nogle gange om ugen. Og nu er du så blevet gravid. En begivenhed, der er helt fantastisk. Men den bringer også en række forskellige bekymringer og omstillinger med sig.
For hvordan er det for eksempel lige med det med sport, når du bliver gravid? Kan babyen godt tåle, at du bevæger dig og bruger kroppen? Og hvad med klorvandet, som er i svømmehallen? Kan det have en negativ effekt på det voksende foster?

Det er godt at røre sig under sin graviditet

Når du er i tvivl og er bekymret, så er det altid en god idé at snakke med din læge. Men når det kommer til motion, så vil du altid få at vide, at det er godt at røre sig og motionere under en graviditet.
Selvfølgelig må du ikke presse dig selv for meget, og voldsom kontaktsport er en dårlig idé. Men faktisk er svømning en rigtig god måde at holde dig i form, uden at det bliver for meget. Du kan derfor med fordel trække i din badedragt og begive dig af sted.

Find en god badedragt til gravide

Men her opstår den næste bekymring og den næste forhindring måske for dig. For selvom du gerne vil ned og svømme, så kan din voksende mave ikke længere passe ned i din gode, gamle badedragt. Den strammer, og du føler dig dårligt tilpas.
Dette vil nemt kunne få dig til at droppe alle aspirationer om at komme ned for at træne under din graviditet. Men det bør det ikke, for det er faktisk muligt at få en badedragt til gravide. Denne badedragt er designet særlig til at akkommodere din voksende mave. Det kan du læse mere om på badedragt.dk

Mærk efter i din egen krop

Med gode muligheder for motion og med smarte, specialdesignede badedragter, så er der altså ikke mange undskyldninger for at komme af sted i svømmehallen under din graviditet. Så længe du nyder det, og så længe det føles godt, så handler det bare om at blive ved. For motion er altid sundt.
Samtidig er det enormt vigtigt, at du ikke presser dig selv over evne. Den dårlige samvittighed skal ikke tvinge dig af sted, hvis du kan mærke, at du ikke har det godt med det. Når du er gravid, skal du nemlig lytte efter dig selv. I sidste ende kender du din krop bedst.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *