Få sandblæst din facade og energirenoveret dit hus

Går du og overvejer at få renoveret facaden på dit hus fordi du går i salgstanker, så bør du bestemt overveje at vælge sandblæsning som første skridt. Sandblæsning fungerer lidt som en højtryksspuling af ydervæggene af dit hus, blot med sand i stedet for vand, og er medvirkende til at fjerne skidt, mos og farverester, der kan have ophobet sig på murene i årenes løb.

Sandblæsning kan være medvirkende til at få dit hus til at se helt nyt ud, og det kan fremme muligheden for at sælge det hurtigere end hvis huset ser beskidt og slidt ud, hvis du går i salgstanker. Men du behøver ikke nødvendigvis gå i salgstanker for at overveje en sandblæsning.

Få renoveret facaden

Har dit hus f.eks. haft en pudset facade, men pudset er langsomt men sikkert ved at forsvinde, så kan du med en sandblæsning få fjernet de sidste stædige rester af puds, før du får pudset væggene op på ny. Eller du kan vælge at lade huset stå med rå mursten, hvilket også kan have sin helt specielle charme.

Huset vil komme til at se nyt ud, og vælger du at få pudset væggene op igen, så kan du være sikker på at pudset hæfter bedre på væggene, hvis de er helt rene.

Uanset hvad du har i tankerne, så overveje en sandblæsning udført af professionelle håndværkere, der har forstand på deres fag og er ivrige efter at gøre et godt stykke arbejde.

Besøg skoleenergi.dk og læs mere om sandblæsning.

Andre tiltag, der gør dit hus mere energivenligt

Ud over at få sandblæst dine ydermure, kan du også overveje en energirenovering af huset. Ved at energirenover kan du få en bedre energimærkning hvis du går i salgstanker, men du kan også overveje det hvis du vil blive boende, da det kommer til at påvirke dine udgifter til f.eks. varmeregningen.

En energirenovering omfatter som regel enten udskiftningen eller efterisoleringen af bl.a. tag og loft, facaden, og gulve og fundamentet.

Det kan eventuelt være et nyt tag, eller blot en efterisolering af taget, hvis der danner sig kuldebroer på loftet, fordi den gamle isolering måske ikke lige er i så god stand mere.

Du kan også overveje at få dine vægge hulmursisoleret, så du slipper for kolde vægge og kondensvand på indersiden af vinduerne.

Indendørs kan det også omfatte ventilation og indeklima, elinstallationerne, samt varmeinstallationerne.

Du kan overveje et helt nyt varmesystem som f.eks. jordvarme, der kan være medvirkende til at nedsætte din varmeregning.

Der er også penge at hente ved at få solceller på taget, så du kan spare på elregningen også, ved at supplere den el du bruger med den el du kan hente fra dagslys og solens stråler.

Du kan desuden få tilskud til at energirenovere dit hjem ved at søge om tilskud fra energiselskaberne. Det eneste det kræver er at din energiregning falder.

Så sikrer du dig et bedre indeklima, en lavere energi regning, og en større mulighed for at sælge dit hus til en god pris.Læs meget mere om energirenovering her.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *