At trimme dit skæg er pærelet

Bærer du skæg? Så skal den vel også trimmes. Det er ikke så svært at få skægget til at se civiliseret ud. Det eneste du har brug for er en skægtrimmer og en nogenlunde rolig hånd. Et spejl hjælper også, det kan i hvert fald anbefales meget kraftigt. Der findes specielle barberspejl som er buede og forstørrer billedet. De er gode når du skal bruge en barberskraber. Men med en skægtrimmer, er det nok bedst at bruge et almindeligt, plant spejl. Medmindre du vil lave nogle indviklede og fine mønstre, så kan der godt være brug for et nærbillede. Det kræver selvfølgelig nogen øvelse, men bare at trimme dit skæg i form er let.

Det har det ikke altid været

Men så let som i dag har det ikke altid været. Og det kan der være mange grunde til. I dag kan alle købe sig en skægtrimmer. De er nemt at bruge og koster heller ikke en bondegård. Men indtil slutningen af 1800 tallet var det slet ikke så nemt. I 1880 kom den første sikkerheds barberskraber på markedet. Det var en franskmand med navn Gillette. Han havde videreudviklet tidligere modeller som gik tilbage til 1767. Alle kender Gillette i dag.
Men inden der skulle man bruge en ekstrem skarp kniv, hvis man ville barbere sig. Ragekniv hed de. De var nogle specielle klinger som kunne slibes og poleres så skarp som et barberblad. Inden man ville barbere barbering, skulle ragekniven trækkes af på et læderbånd, for at give dem det sidste sleb. Sådan en ragekniv var ikke ligefrem ufarlig. Et lille slip, og så løb blodet. Hovedpulsårerne ligger lige der hvor man skal sætte ragekniven for at barbere op mod kinderne. For en klinge der er så skarp er hud og muskler som smør. At bruge en ragekniv kunne være livsfarlig og der skete også mange uheld. Også hvis man kun ville trimme skægget kom man næsten ikke udenom en ragekniv.

Den første sikre skægtrimmer

Med livsfarlige instrumenter som ragekniven var det indlysende at mange mænd ikke havde lyst til at gøre det selv. De der havde råd, gik til barberen. Barberen var jo simpelthen professionel med ragekniven. Men alle der har prøvet det, vil nok huske en mærkelig fornemmelse når de sad i barberstolen. Du lægger jo bogstaveligt dit liv en fremmed persons hænder.
Med opfindelsen af sikkerheds barbermaskine blev det helt anderledes. Det var en skraber med dobbeltsidet barberblad. Man kunne stadig skære sig, men kun overfladisk. Nu kunne alle barbere sig selv eller trimme deres skæg uden at risikere livet.

Mere end 30 modeller

Når du i dag vil købe en skægtrimmer, kan det være svært at bestemme sig. Der findes mere end 30 forskellige modeller på markedet. Alle de kendte mærker som traditionelt har lavet barbermaskiner, laver også skægtrimmere. Philips, Remington, Braun, men også japanske mærker som Panasonic for kun at nævne nogle få. Det er et stort udvalg. Men i en online butik er det nemt at sammenligne flere modeller på en gang og finde frem til den helt rigtige.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *