Unge mennesker er uvidende på lån

Unge mennesker tager risici

Der er for nyligt fremkommet en undersøgelse der slår fast, at unge mennesker er stærkt uvidende, når det kommer til lån og de konsekvenser de kan have. På trods af, hvor populært det er blandt unge at tage lån, var det kun en mindre del der rent faktisk kunne definere forskellige termer, der ville fremkomme i en normal lånekontrakt. Endvidere, var der et overraskende antal unge mennesker, der var i tvivl om hvad renters funktion egentlig er i lån, og antog at lån var gratis. Dette er indikativ af en farlig trend, siger eksperter. Det fastslås, at der er intet galt med at tage lån, men tager man lån uden at kunne kende til de aftaler man indgår i, kan det have rigtig stor betydning for ens egen privatøkonomi. Økonomer frygter, at hvis disse unge mennesker ikke uddannes inden de står i situationer hvor de selv skal tage lån, kan det have store konsekvenser for økonomien i fremtiden. Men sociologer siger, at der er intet man skal være bange for.

”Det er et helt naturligt fænomen” skrev en sociolog til dagbladet. ”Jeg tror heller ikke nogen af os, ville vide hvad forskellen på forbrugslån og andre typer lån er, hvis vi blev spurgt om det da vi var i vores teenageår. Det er noget der kommer helt naturligt som man bliver ældre, og interagerer mere med den slags”. Undersøgelsen har dog stadig vakt debat om hvorledes der skal indføres en form for økonomisk undervisning allerede i folkeskolen, så børn kan blive rustet til voksenlivet hvor lån, renter og lignende er en almindelig ting.

”Jeg tager da bare et kviklån”

En af de ting, de unge mennesker viste sig at være informerede om, var kviklånene. En form for lån som kan tages hurtigt og ikke behøver meget tjek til. Fordelene ved disse slags lån er, at man hurtigt kan få pengene hvis man i hast har brug for dem, de er som regel egnede til små beløb så hvis man har problemer med en hvis betaling kan et kviklån hjælpe Desværre egner de sig ikke til længere perioder, så skulle man tage et kviklån og ikke betale over længere perioder, kan det hurtigt blive en dyr affære. Dette er frygten der på tidspunktet stilles i forhold til denne undersøgelse. Unge mennesker blev stillet spørgsmål som ”hvad er åop” og ingen af dem kunne tilregnelsesvis besvare det på en tilfredsstillende maner. Løsningen på dette, mener en underviser er, at lave hjemmesider der ruster de unge mennesker til denne fremtid. Alting foregår nu til dags over internettet, og det er også derfor en stor bestanddel af hurtige lån nu om dage finder sted. Generelt har de haft en positiv indflydelse på økonomien, men skulle der komme en hel generation af mennesker hvor en stor bestanddel er i tvivl om, hvad de egentlig går med til når de låner penge, så kan det have rigtig negative konsekvenser for økonomien i fremtiden. Dog menes det stadig af mange, at vi på ingen måde er noget krisepunktet endnu.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *